Τις απαντήσεις του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Στάση αναμονής τηρούν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Κρήτης μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτι...


Στάση αναμονής τηρούν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Κρήτης μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, με κυριότερο την μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς εμφανίστηκε κατ’ αρχήν θετικός στις προτάσεις των κτηνοτρόφων, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως αυτές εξεταστούν και συνεκτιμηθούν από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς φορείς, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από τα Χανιά και το Λασίθι, πήγαν στη συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με συγκεκριμένες, κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση τόσο της μεγάλης αύξησης στο κόστος παραγωγής, όσο και σε μια σειρά ακόμη ανοικτά θέματα. Ανάμεσά τους, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, είναι οι προκηρύξεις για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και νέων αγροτών, η ανάγκη αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζουλιαδάκης, αναμένουν τις αποφάσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, όμως, σημείωσε, οι απαντήσεις που δόθηκαν στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με τους οποίους συναντήθηκε επίσης ο κ. Γεωργαντάς, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως “ψίχουλα”.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια