Αγρότες: Ζητούν από την κυβέρνηση να ορίσει συνάντηση και να μην κωλυσιεργεί

Οι αγρότες που παραμένουν στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθηνών πριν τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ για 18η μέρα ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει...


Οι αγρότες που παραμένουν στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθηνών πριν τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ για 18η μέρα ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να υπεκφεύγει.. Την κυβέρνηση για αργοπορία και υπεκφυγή της συνάντησης με τους αγρότες καταγγέλλει η Επιτροπή των Μπλόκων με νέα ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν για 18η ημέρα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθηνών πριν τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ. Το αίτημα των αγροτών είναι για σύγκληση ευρείας σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που σχετίζονται με τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, τα γεωργικά εφόδια και τις ζωοτροφές, το αφορολόγητα αγροτικό πετρέλαιο και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.


 

Η ανακοίνωση των αγροτών

«Δεκάδες μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα και είναι σημαντικό ότι όλοι οι φορείς και ο λαός βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Επισκέφτηκαν και επισκέπτονται τα μπλόκα οι αρχηγοί των κομμάτων για να ακούσουν τα αιτήματα μας, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει και να κωλυσιεργεί χωρίς να ορίζει ακόμα την συνάντηση με το κλιμάκιο των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας.

Καταγγέλλουμε αυτή την στάση και καλούμε την Κυβέρνηση να ορίσει άμεσα την συνάντηση, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός. Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργαντάς μας ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι γνωστό στην Κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να οριστεί η συνάντηση. Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί ελπίζοντας ότι θα φύγουμε από τον δρόμο; Δεν υπάρχει συντονισμός στο υπουργικό συμβούλιο και την Κυβέρνηση; Μας κοροϊδεύουν; Δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στον πρωτογενή τομέα;

Ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες που θα γίνουν από εβδομάδα και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε .

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Έχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται. Δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε , για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και τον επόμενο χρόνο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε στα μπλόκα, πραγματοποιούμε και άλλες πολύμορφες δράσεις, έχοντας στο μυαλό μας και άλλες σκέψεις για κλιμάκωση. Άλλωστε στο πλευρό μας έχουμε τον εργαζόμενο λαό, που κι αυτός υποφέρει από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».


πηγή:in.gr

Σχόλια