Ανταλλαγή παραδοσιακών φυσικών σπόρων στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας

Το ταξίδι ανταλλαγής σπόρων ξεκίνησε εδώ και ημέρες από την ομάδα διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτ...


Το ταξίδι ανταλλαγής σπόρων ξεκίνησε εδώ και ημέρες από την ομάδα διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Θανάσης Βαθράκης, φέτος, “οι διαδρομές ήταν δυο για Τήνο – τείνω – δίνω και για Πάρο – πάω – πάρω. Η ανταλλαγή έγινε μέσω ΕΛΤΑ σαν Β’ Προτεραιότητας αποστολή”.

“Η προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια”, δήλωσε, το μέλος του Συλλόγου, Θεοδωρής Βουλγαρέλης, ενώ ο Θανάσης Μανουλιάς, επίσης μέλος, τόνισε ότι “επειδή η χάρη θέλει αντίχαρη, από όσους στείλαμε πέρυσι σπόρους (126) αναμένουμε την ανταπόδοση κυρίως σε σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπερόριζα, οτιδήποτε τοπικό σπόρο και άλλα είδη φυσικά για εμπλουτισμό της Τράπεζας Σπόρων. Εμείς διαθέτουμε κυρίως καρπούζι, πεπόνι, καλαμπόκι, ντομάτες, μελιτζάνες, μπάμια, πιπεριές, κ.α.


“Για όσους πρώτη φορά θα βάλουν φυτώρια με φυσικούς σπόρους, η ανταλλαγή θα γίνει με προσφορά: 3-5 τεμάχια τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελασσόνας”, επεσήμανε, ο Θανάσης Βαθράκης.


Για όσους επιθυμούν να πάρουν η να δώσουν παραδοσιακούς σπόρους, η ταχυδρομική διεύθυνση είναι: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, Υπόψιν (Θάνος Βαθράκης) 40200 Ελασσόνα.
Επικοινωνία:Facebook: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com


Ξεκίνημα διάσωσης ντόπιων ποικιλιών Τσαριτσάνης Κινητό 6947 083 557 Θάνος Βαθράκης.
Κλείνοντας, ο κ. Βαθράκης την συζήτηση για την διαδικασία φύτευσης και μεταφύτευσης των φυτών ευχήθηκε “Καλές Απόκριες, με υγιεινή διατροφή, πνευματική και σωματική καλλιέργεια, υγεία και αισιοδοξία”.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια