Αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου με αφορμή τις συνεχείς κλοπές εξοπλισμού (καλωδίων χαλκού κ.λπ.) από γεωτρήσεις

«Έλεος με τις κλοπές στις πομόνες».Την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου με αφορμή τις συνεχείς κλοπές εξοπλισμού (καλωδίων χαλκού κ.λπ.) από ...


«Έλεος με τις κλοπές στις πομόνες».Την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου με αφορμή τις συνεχείς κλοπές εξοπλισμού (καλωδίων χαλκού κ.λπ.) από γεωτρήσεις μετέφερε χθες στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιππούπολης, Γ. Παπαστογιαννούδης.

Καταθέτοντας στο πλαίσιο δίκης 56χρονου συλληφθέντα για κλοπές σε γεωτρήσεις, ο κ. Παπαστογιαννούδης τόνισε πως «έχουμε αγανακτήσει όλα αυτά τα χρόνια, μας τα έσπασαν όλα, βαρεθήκαμε να πληρώνουμε, έλεος με τις κλοπές στις πομόνες», για να σημειώσει με έμφαση πως οι δράστες «έχουν πάρει “σβάρνα” όλες τις γεωτρήσεις, πριν από 20 ημέρες πάλι μας έκοψαν τα καλώδια».
Πρόκειται για κλοπές καλωδίων από γεωτρήσεις ακόμη και μετασχηματιστών της ΔΕΗ που στοχεύουν στη μεταπώληση του χαλκού, με τους κλέφτες να αδιαφορούν για τη μετακύλιση του κόστους της αποκατάστασης των ζημιών στους ίδιους τους αγρότες.

Ο 56χρονος Τυρναβίτης συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, καθώς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, από κτήμα αγρότη πίσω από το Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, έκοψε τρία καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την αντλία γεώτρησης, μήκους περίπου 10 μέτρων το καθένα και συνολικής αξίας, περίπου 1.200 ευρώ.

Γεώτρηση που άγνωστος είχε κλέψει ξανά το προηγούμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες το ίδιο απόγευμα άγνωστος δράστης έκλεψε καλώδια και από διπλανές γεωτρήσεις. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 56χρονος Τυρναβίτης, ο οποίος υπέδειξε μάλιστα τα κλεμμένα καλώδια, τα οποία είχε αφήσει στην αυλή του σπιτιού του. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν μία μπαλαντέζα, μεταλλικά σπιράλ, ένα τσουβάλι που περιείχε ποσότητα χαλκού περίπου 7 κιλών προερχόμενο από τον καθαρισμό καλωδίων, ένα τσουβάλι με καλώδια 4 κιλών, όπως και αρκετά τμήματα καλωδίου παροχής ρεύματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 56χρονος έκλεψε καλώδια και από άλλες γεωτρήσεις επίσης στην περιοχή του Μεζούρλου στις 11, στις 14 και στις 16 Μαρτίου.

«ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΖΗΜΙΑ»

Στο πλαίσιο της χθεσινής δίκης κατέθεσαν δύο αγρότες σημειώνοντας τόσο τα προβλήματα από τις κλοπές όσο και το οικονομικό κόστος για την αντικατάσταση των κλοπιμαίων και την αποκατάσταση των φθορών. Ο πρόεδρος του Α.Σ. Φιλιππούπολης, Γ. Παπαστογιαννούδη εστίασε στη συχνότητα των κλοπών στις γεωτρήσεις.

Ο 56χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του τόνισε πως «αποδέχομαι τις πράξεις μου, αυτούς τους ανθρώπους τους έκανα ζημιά και πρέπει να βρω τρόπο να τους αποζημιώσω». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν έχω καμία δικαιολογία. Έχω φυλακιστεί για ναρκωτικά, αλλά κλοπή δεν έκανα ποτέ». Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, όπως κατηγορήθηκε, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΠΗΓΉ: eleftheria.gr

Σχόλια