Με ΣΔΙΤ το φράγμα της Σκοπιάς - Έργο ύψους 315 εκατ.ευρώ

Η Κυβέρνηση εργάζεται ώστε να καταστεί δυνατή το επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων διαβεβαίωσε τον βουλευτή Λ...


Η Κυβέρνηση εργάζεται ώστε να καταστεί δυνατή το επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων διαβεβαίωσε τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνάντηση που είχαν στη Βουλή στο περιθώριο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε σχετική ερώτηση, υπενθύμισε πως η κατασκευή του μεγαλόπνοου για την επαρχία Φαρσάλων έργου τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης κατά τη συνάντηση που είχε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Φεβρουαρίου 2021. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οφείλω να αναγνωρίσω ότι τη στιγμή που κ. Χαρακόπουλος ήταν σε μια σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, έτυχε να είμαι και εγώ στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα τότε μας δόθηκε η εντολή για να προχωρήσουμε αυτό το έργο και να το βάλουμε στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».


Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Θεσσαλό πολιτικό ότι το έργο τελικά προβλέπεται να ανέλθει στα 315 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς θα περιλαμβάνει όχι μόνο το φράγμα, αλλά και την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, όπως και τη συντήρηση του έργου για είκοσι έξι χρόνια.

Το έργο, που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων, όπως και 31 οικισμών των 4 άλλοτε Καποδιστριακών Δήμων της επαρχίας (Φαρσάλων, Ενιπέα, Πολυδάμαντα και Ναρθακίου). Επιπλέον, το νερό που θα συγκεντρώνεται στον ταμιευτήρα του φράγματος θα μπορεί να αρδεύει πλέον των 100.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενης γης, όχι μόνο του ΤΟΕΒ Φαρσάλων, αλλά και των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Τιτανίου της Καρδίτσας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι, όπως δεσμεύτηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, θα παρακολουθεί στενά τη δρομολόγηση των εργασιών, ενώ ο Γιώργος Καραγιάννης διαβεβαίωσε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι ισχύουν στο ακέραιο οι δημόσιες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου που έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικού επιπέδου.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια