Ενημερώθηκαν για τη χρήση drone στη γεωργία

Στο πλαίσιο της Υποδράσης 2 του Σχεδίου Δράσης Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με τη χρήση drone, πραγματοποιήθηκε τεχ...


Στο πλαίσιο της Υποδράσης 2 του Σχεδίου Δράσης Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με τη χρήση drone, πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση από την «The Drone Project» pilot academy στη Νίκαια Λάρισας, στους μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, τους συνεργαζόμενους καθηγητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Την τεχνική ενημέρωση έκανε ο κ. Νίκος Βορνίτης, εκπαιδευτής-εξεταστής ΣμηΕΑ, ο οποίος μίλησε για τη χρήση τους στην πυρανίχνευση, πυροπροστασία, έρευνα, διάσωση και στην έξυπνη γεωργία.

Παρουσιάστηκε στους μαθητές ψεκαστικό drone 30 λίτρων για ψεκασμούς καλλιεργειών με εφαρμογές στη Γεωργία Ακριβείας, αλλά και σε κοινές εφαρμογές. 

Τα ΣμηΕΑ αναμένεται να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή στη φυτο-προστασία, παρέχοντας αποτελεσματικές, χαμηλού κόστους και περιβαλλοντικά ασφαλείς λύσεις. 

Αναλύθηκε το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα για την απόκτηση άδειας χειρισμού drone και τα χαρακτηριστικά ενός καλού χειριστή και στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη - δοκιμαστική πτήση στο πεδίο με drone.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Παπαδήμας, σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να έχουν την εμπειρία μιας αρχικής πτητικής εκπαίδευσης drone και να αναγνωρίζουν τη συμβολή της τεχνολογίας στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.

Συντονίστρια του σχεδίου δράσης είναι η εκπαιδευτικός Σόνια Ξιφιλίδου, συνεργαζόμενοι καθηγητές οι Χρήστος Παπαδήμας και Γιάννης Κέρκυρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές/-τριες της Α’ Λυκείου και οι μαθητές/-τριες του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και εντάσσεται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια