Καταγγελία για καταπάτηση αγροτικής έκτασης με σκοπό την ηλεκτροδότηση φ/β σταθμού στην Πτολεμαΐδα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης ζητά αγρότης από την Πτολεμαΐδα, γιατί όπως υποστηρίζει, ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ καταπάτησε το χωράφι τ...


Την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης ζητά αγρότης από την Πτολεμαΐδα, γιατί όπως υποστηρίζει, ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ καταπάτησε το χωράφι του με σιτηρά, χωρίς να φροντίσει να τον ενημερώσει, τοποθετώντας εκεί στύλους και καλώδια για να συνδεθεί με το δίκτυο, διπλανή, περιφραγμένη εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού.

Η ενέργεια αυτή, κατά τον θιγόμενο αγρότη Σίμο Κουτρούδη, είναι ανεξήγητη γιατί «το έδαφος γύρω από τους στύλους και τα καλώδια θέλει συχνά καθαρισμό από τα χόρτα και θα έπρεπε να τοποθετηθούν εντός της έκτασης του φ/β και όχι στο δικό μου χωράφι, ώστε, ο ιδιώτης να έχει την επίβλεψη του», διερωτώμενος, στο ενδεχόμενο φωτιάς, είτε από έναν σπινθήρα, είτε, από φυσικό φαινόμενο, ποιος θα έχει την ευθύνη, «και κάθε φορά που θα υπάρχει πρόβλημα θα καταπατούν την περιουσία μου;».

Ισχυρίζεται πως παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί αρκετές στην ευρύτερη περιοχή, με τους εργολάβους του ΔΕΔΔΗΕ να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο, και κάνει λόγο για αυθαιρεσία από πλευράς του εν λόγω φορέα, « χωρίς να σεβαστούν το γεγονός ότι σε ένα μήνα θα συγκομιστεί η παραγωγή του σκληρού σίτου, και τα κοστολόγια έχουν ξεφύγει».

Ήδη, νομικός ερευνά τον φάκελο του φ/β και το νόμιμο των διαδικασιών για το στήσιμο του, αξιώνει την ηθική και οικονομική του αποζημίωση, αιτώντας παράλληλα «να βγουν οι κολόνες και να τοποθετηθούν στο δικό του μέρος».

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ, ertnews.gr

Σχόλια