Δήμος Σικυωνίων: Πρόσω ολοταχώς για την καταχώριση της ένδειξης «Λίμνη Στυμφαλία»

Στην κοινή προσπάθεια των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Στυμφαλίας, συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων, ώστε να καταχωρηθεί ως Προστατευ...


Στην κοινή προσπάθεια των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Στυμφαλίας, συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων, ώστε να καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), ο όρος ‘’Λίμνη Στυμφαλία’’.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Σταματόπουλος, υπέγραψε και απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιστολή υποστήριξης της αίτησης καταχώρισης της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης “Λίμνη Στυμφαλία”.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλαπλά οφέλη και τα πολύπλευρα ευεργετήματα για τον τόπο, τα οποία θα προκύψουν από την καταχώριση της ΠΓΕ.

Ειδικότερα, σημείωσε την περαιτέρω ώθηση, που θα δοθεί στην αμπελοκαλλιέργεια και στην οινοποιία, την αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών και οινοπαραγωγών, την διατήρηση νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων για την δραστηριοποίησή τους στα χωριά της περιοχής.

Επίσης, τόνισε, ότι θα ενισχυθεί το εισόδημα απ’ την αύξηση της τουριστικής κίνησης, αφού ο οινοτουρισμός, αποτελεί σήμερα, ένα σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του αγροτουρισμού.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια