Υπερχείλισε η Περιφερειακή τάφρος στην περιοχή μεταξύ Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας & πλημμύρισαν χιλιάδες καλλιέργειες

“Στο ίδιο έργο θεατές” και πάλι, Αγρότες της Πτολεμαΐδας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μεταξύ Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας, αφού, οι κα...


“Στο ίδιο έργο θεατές” και πάλι, Αγρότες της Πτολεμαΐδας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μεταξύ Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας, αφού, οι καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα, να υπερχειλίσουν, τόσο η Περιφερειακή τάφρος όσο και τα κάθετα προς αυτήν κανάλια, μετατρέποντας τις καλλιέργειες τους σε λίμνες.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, αρχές Καλοκαιριού και το φθινόπωρο, γιατί, εδώ και χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι πληγέντες αγρότες, τα κανάλια δεν έχουν καθαριστεί από κορμούς δέντρων, δασική ύλη και άλλα απορρίμματα, και τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο, συνέπεια του οποίου, τεράστιες εκτάσεις με σιτηρά, ηλίανθο, καλαμπόκι, να πλέουν στο νερό, οπότε και η φετινή παραγωγή, ακόμη και στα αρωματικά φυτά, να «πάει στράφι».

Την ευθύνη του καθαρισμού, κατά τους αγρότες, έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι όποιες αποσπασματικές εργασίες έγιναν προήλθαν ύστερα από διαμαρτυρίες τους, ενώ, θα πρέπει να αναληφθεί έργο για τον πλήρη καθαρισμό τόσο της κεντρικής τάφρου όσο και των κάθετων προς αυτήν καναλιών. Επισημαίνουν, ότι, εάν οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονταν για δύο ημέρες ακόμη, τότε υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών και για την πόλη της Πτολεμαΐδας.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια