Αγώνας για να εξαχθεί το σιτάρι της Ουκρανίας...

Οι αρχές Πολωνίας και Ουκρανίας διεκπεραιώνουν διαδικασίες, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των φορτηγών που περνούν από την Ουκρανία στη Πολ...


Οι αρχές Πολωνίας και Ουκρανίας διεκπεραιώνουν διαδικασίες, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των φορτηγών που περνούν από την Ουκρανία στη Πολωνία, μεταφέροντας κυρίως σιτηρά.

Αντιπροσωπεία της πολωνικής κυβέρνησης επισκέφτηκε το συνοριακό σταθμό της Korczowa, στην πλευρά της Ουκρανίας, για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, εντείνονται οι διαπραγματεύσεις, υπό τον ΟΗΕ, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν τα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Τις επόμενες ημέρες, θα δούμε ραγδαίες εξελίξεις» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. «Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα γρήγορα, με τη διοργάνωση μίας συνάντησης μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Ηνωμένων Εθνών και Τουρκίας. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ένα σχέδιο και τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν σε μεγάλο μέρος του»

Το μπλόκο των ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να προκαλεί αρρυθμία στις εξαγωγές ουκρανικού σιταριού, η σοδειά του οποίου έχει ξεκινήσει στη νότια Ουκρανία.

Στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη, στα σύνορα Ουκρανίας- Ρουμανίας η αναμονή για τα φορτηγά που περιμένουν να περάσουν αγγίζει τις τρεις ημέρες.


πηγή:Euronews

Σχόλια