Πρόταση Μόσχας για εξαγωγές Σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά λιμάνια

Η ξαφνική διακοπή των εξαγωγών έχει εγείρει ανησυχίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση και θα ωθή...


Η ξαφνική διακοπή των εξαγωγών έχει εγείρει ανησυχίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση και θα ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα.AP Photo / Julie Jacobson (File)

Το Κρεμλίνο υποστήριξε την Τετάρτη ότι οι εξαγωγές σιτηρών θα ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες από το κατεχόμενο από τα ρωσικά στρατεύματα ουκρανικό λιμάνι του Μπερντιάνσκ, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι εργασίες για την αποναρκοθέτηση της περιοχής.

Όλα αυτά συμβαίνουν, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποιεί επαφές στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, ο κ. Τσαβούσογλου προέβη σε μια προσεκτική δήλωση, λέγοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερες συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των όποιων πλοίων μεταφέρουν εξαγωγικά προϊόντα και δη σιτηρά.πηγή:CNN.gr

Σχόλια