Φωκίδα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που έκανε στάχτη 3.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα & 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

Στο μικροσκόπιο του ανακριτικού της Πυροσβεστικής, βρίσκεται το σημείο του Ελαιώνα της Άμφισσας, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που έκα...


Στο μικροσκόπιο του ανακριτικού της Πυροσβεστικής, βρίσκεται το σημείο του Ελαιώνα της Άμφισσας, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που έκανε στάχτη 3.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα και 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του star ο περιφερειακός δ/κτής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κων/νος Θεοφιλόπουλος , παρόλο που η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο και έχει οριοθετηθεί, παραμένει μεγάλη δύναμη για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα 34 οχήματα με 105 πυροσβέστες , ομάδα δασοκομάντος με 20 άτομα και πεζοπόρο από Ευρυτανία και Φθιώτιδα με 10 άτομα.

Επίσης, καθοριστική η συμβολή της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας με 12 βυτιοφόρα και των Δήμων Δελφών και Δωρίδας με 6 μηχανήματα έργου, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γ.Δελμούζος.


ΠΗΓΉ: tvstar.gr

Σχόλια