Μειωμένη κατά 7% είναι η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής. Μειωμένη κατά 7% είναι η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην ΕΕ, φτάνοντα...Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής. Μειωμένη κατά 7% είναι η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην ΕΕ, φτάνοντας τον Μάρτιο τους 2 εκατ. τόνους. Παράλληλα, η παραγωγή το πρώτο τρίμηνο άγγιξε τους 5,85 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μείωση 5% σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ οι τιμές που εισπράττουν παραμένουν χαμηλές.

Την μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή φαίνεται να παρουσίασε η Γερμανία και η Πολωνία, αγγίζοντας το 12%, ενώ η Ισπανία εξακολουθεί να αυξάνει την παραγωγή της.

Η παραγωγή το 1ο τρίμηνο συγκριτικά με πέρσι καταγράφεται ως εξής στην ΕΕ:
 • Βέλγιο -26.000 τόνοι, (-9%)
 • Δανία -20.000 τόνοι, (-4%)
 • Γερμανία -155.000 τόνοι, (-12%)
 • Ιταλία -27.000 τόνοι, (-8%)
 • Πολωνία -63.000 τόνοι, (-12%)
 • Ισπανία +52.000 τόνοι, (+4%)
Σύμφωνα με το euromeat.com, κατά μέσο όρο, το κόστος παραγωγής στην ΕΕ είναι υψηλότερο από τη μέση τιμή, αμφισβητώντας την κερδοφορία και τη μελλοντική παραγωγή.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε ότι η παραγωγή θα μειωθεί κατά 3% το 2022, αλλά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η παραγωγή θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο.

Η ΕΕ εξάγει τώρα πολύ λιγότερο χοιρινό κρέας στην Κίνα, συμβάλλοντας σε χαμηλότερους όγκους εξαγωγών συνολικά. Το 1ο τρίμηνο, η ΕΕ εξήγαγε 923.000 τόνους χοιρινού κρέατος σημειώνοντας μείωση κατά 28%.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 72% και αποτελούσαν μόνο το 21% των όγκων, από πάνω από το μισό το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σε αντίθεση με αυτό, σημειώθηκαν κέρδη στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και ακόμη και την Αυστραλία.


πηγή: in.gr

Σχόλια

BLOGGER: 1
 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
  Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 5.000,00$ ΕΩΣ 90.000.000,00$
  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3% ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
  Email: ivbiadaobilifemotage@gmail.com
  Τηλεγράφημα: https://t.me/ivbiadaobifinance

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ,
  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ
  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή