Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση για τα πυρόπληκτα ζώα – Δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, λόγω της φωτ...


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, λόγω της φωτιάς, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία.

Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας).

Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να εκκενώσει λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών του ή λόγω εγκλωβισμένων ζώων σε ανάγκη και δεν μπορεί να τα βοηθήσει άμεσα, μπορεί να καλέσει στο 213.1364935.

Την ίδια ώρα, εθελοντές ενημερώνουν ότι θα μεταβούν προς το Ντράφι με εξοπλισμό, 4χ4 και γνώσεις διάσωσης άγριων και κατοικίδιων ζώων. Για οποιαδήποτε βοήθεια, απεγκλωβισμό, περισυλλογή τραυματισμένου ζώου μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ: 6945886760, 6980500509
ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια