Γαλλικές πυρκαγιές: Ο Μακρόν ανακοινώνει «μεγάλο εθνικό σχέδιο» για την αναδάσωση

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή για να στηρίξει τους πυροσβέστες και τα θύματα. Σχεδόν 37.000 άνθρωποι χρειάστηκε να α...


Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή για να στηρίξει τους πυροσβέστες και τα θύματα. Σχεδόν 37.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν. 

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισκέφθηκε την Τετάρτη τη νοτιοδυτική Γαλλία για να ανακοινώσει ένα μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης, ενώ μεγάλες πυρκαγιές καταστρέφουν την περιοχή.

Από τις 12 Ιουλίου έχουν γίνει καπνός περισσότερα από 20.000 εκτάρια δάσους, τα οποία εκτείνονται σε δύο περιοχές κοντά στην πόλη Μπορντό – μια έκταση μεγαλύτερη από την πόλη του Παρισιού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή για να στηρίξει τους πυροσβέστες και τα θύματα. Σχεδόν 37.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

«Πρέπει να χτίσουμε για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας ένα «μεγάλο εθνικό σχέδιο για την αναφύτευση». «Θα ξεκινήσουμε αμέσως τις εργασίες. (…) Πρέπει να ξαναχτίσουμε, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξανασπείρουμε, πρέπει να ξαναφυτρώσουμε, αλλά με διαφορετικούς κανόνες και με κανόνες πρόληψη» πρόσθεσε.

Η Γαλλία απέχει πολύ από το να είναι η μόνη χώρα που έχει πληγεί. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν επίσης καταστροφικές πυρκαγιές στα εδάφη τους.

«Αυτό που συμβαίνει στην Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι μια πρόγευση για το τι είναι πιθανό να συμβεί στη Βόρεια Ευρώπη. Τα μοντέλα είναι πολύ ξεκάθαρα τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε επέκταση των περιοχών κινδύνου προς τα βόρεια και σε υψόμετρο», δήλωσε στη EURACTIV Γαλλίας ο Ερίκ Μαΐλ, ερευνητής μηχανικός στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (INRAE).Από Mathieu Pollet | EURACTIV.fr | Μεταφρασμένο από Σπύρος Σιδέρης

Σχόλια