Υπουργείο Μεταφορών Ουκρανίας: 16 πλοία μετέφεραν 450.000 τόνους αγροτικών προϊόντων από ουκρανικά λιμάνια από τις αρχές Αυγούστου

Απέπλευσαν 2 ακόμα πλοία με ηλιόσπορο και καλαμπόκι- Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει νέα εδάφη στο Ντονέτσκ Δύο ακόμα πλοία απέπλευσα...


Απέπλευσαν 2 ακόμα πλοία με ηλιόσπορο και καλαμπόκι- Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει νέα εδάφη στο Ντονέτσκ

Δύο ακόμα πλοία απέπλευσαν το Σάββατο από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Με αυτά τα δύο πλοία αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των πλοίων που έχουν αποπλεύσει από τη χώρα σε 16. Συγκεκριμένα, το πλοίο Fulmar S με σημαία από τα νησιά Μπαρμπάντος απέπλευσε από το λιμάνι Τσορνομόρσκ μεταφέροντας 12.000 τόνους καλαμποκιού στην επαρχία της Αλεξανδρέττας που βρίσκεται στα νότια της Τουρκίας. 

Το δεύτερο πλοίο, Thoe, με σημαία από τα Νησιά Μάρσαλ απέπλευσε από το ίδιο λιμάνι με προορισμό τη Ραιδεστό της Τουρκίας, μεταφέροντας 3.000 τόνους ηλιόσπορων. Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι ένα άλλο πλοίο θα αποπλεύσει από την Τουρκία για την Ουκρανία άμεσα, προκειμένου να μεταφέρει ποσότητες σιτηρών. 

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ουκρανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 16 πλοία που μετέφεραν 450.000 τόνους αγροτικών προϊόντων έχουν αποπλεύσει από ουκρανικά λιμάνια από τις αρχές Αυγούστου, υπό το πλαίσιο της συμφωνίας που εγγυάται την ασφαλή ναυσιπλοΐα τους.

Τη συμφωνία αυτή, υπέγραψαν η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ΟΗΕ τον Ιούλιο, ενώ επιτρέπει την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από την αναστολή τους για πέντε μήνες εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία ελπίζει να αυξήσει τις εξαγωγές της μέσω θαλάσσης ξεπερνώντας τα 3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων μηνιαίως, στο άμεσο μέλλον.

με πληροφορίες από: (eleftheria.gr)

Σχόλια