Σε μαζική σύσκεψη οι αγρότες στην Αγιά Λάρισας για τα μήλα την Δευτέρα 29 Αυγούστου

Η Ενωτική Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς πραγματοποιούν ευρεία μαζική σύσκεψη την Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 8.30μμ ...


Η Ενωτική Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς πραγματοποιούν ευρεία μαζική σύσκεψη την Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 8.30μμ στην Αγιά με θέμα τις χαμηλές τιμές και τις ζημιές στα μήλα GALA.

“Η πρόσκληση-κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες της περιοχής που βιώνουν οξυμμένα προβλήματα και χρειάζεται άμεσα να διεκδικήσουμε λύσεις για την επιβίωση μας.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα μήλα ποικιλίας GALA τα οποία έχουν παραδοθεί με ανοιχτές ή πολύ χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής αλλά και τις ζημιές που έχει πάθει η παραγωγή από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό και διατηρείται εκεί ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές σε όλα τα προϊόντα που έχουν παραχθεί ως τώρα είναι απογοητευτικές με ορατό κίνδυνο να μην μπορούμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια και να ξεκληριστούμε.

Η ανάγκη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για άμεση οικονομική στήριξη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών αλλά και την υλοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικεί το αγροτικό κίνημα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει αν δεν παλέψουμε οι ίδιοι και όλοι μαζί για την ζωή μας. Να πιστέψουμε στην δύναμη της οργάνωσης και των αγώνων μας που τόσες φορές μα έχει επιτρέψει να αποσπάμε λύσεις και κατακτήσεις και γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Αγιά σε πολλές περιπτώσεις”.

ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια