Ουκρανία: Νεκρός σε ρωσικό βομβαρδισμό ο μεγιστάνας των σιτηρών Ολέξι Βαντατούρσκι

Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό της νότιας πόλης του Μικο...


Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό της νότιας πόλης του Μικολάιφ. Ο 74χρονος Ολέξι Βαντατούρσκι και η σύζυγός του Ραΐσα σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος έπληξε το σπίτι τους χθες το βράδυ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχουςΟ Βαντατούρκσι ήταν ιδιοκτήτης της Nibulon, μιας εταιρείας που εμπλέκεται στις εξαγωγές σιτηρών. Είχε λάβει μάλιστα και το βραβείο του Ήρωα της Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος του Μικολάιφ, Ολεξάντρ Σένκεβιτς δήλωσε ότι ο εν λόγω βομβαριδσμός ήταν ίσως ο σφοδρότερος που έχει πλήξει την πόλη μέχρι σήμερα.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ξενοδοχείο, ένα αθλητικό συγκρότημα, δύο σχολεία, ένα πρατήριο καύσιμων αλλά και σε δύο σπίτια.

Το Μικολάιφ βρίσκεται στη βασική διαδρομή προς την Οδησσό, το μεγαλύτερο ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, και έχει πληγεί επανειλημμένα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

πηγή: moneyreview.gr, με πληροφορίες από BBC

Σχόλια