Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού για τη σταφίδα

"Για άλλη μια χρόνια με διαφορά τεχνάσματα μεγαλέμποροι εξαγωγείς με τις πλάτες της κυβέρνησης, προσπαθούν  να αρπάξουν σε εξευτελιστικ...


"Για άλλη μια χρόνια με διαφορά τεχνάσματα μεγαλέμποροι εξαγωγείς με τις πλάτες της κυβέρνησης, προσπαθούν  να αρπάξουν σε εξευτελιστικές  τιμές την σταφίδα" Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς "να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την περσινή  χρόνια.

Να θυμηθούν  την κοροϊδία  που τους έκαναν όλοι αυτοί που και πάλι φέτος παρουσιάζονται σαν σωτήρες. Τους λέμε  να   έχουν εμπιστοσύνη  στην δύναμη τους να οργανωθούν  σε αγροτικούς συλλόγους  και να παλέψουν  για να παραμείνουν  στα χωράφια τους.

Συνεχίζουμε  με σύσκεψης και οργάνωση κινητοποιήσεων. 

Τέρμα πια η  κοροϊδία. 

Απαιτούμε:           
                                                        
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.                                                                   
- Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές.
- Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
-  Επιδότηση των αγροεφοδίων.
- Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.
-Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
-  Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων."
Σχόλια