Εγκαίνια έκθεσης γκλίτσας στη Κορυφή Βοίου - Παρουσίαση βιβλίου & έκθεση ξυλογλυπτικής

Παρουσίαση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στην Κορυφή Βοίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην οποία θα παρ...


Παρουσίαση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στην Κορυφή Βοίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην οποία θα παραδοθεί στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας το βιβλίο με την ιστορία του χωριού.

Το βιβλίο έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πρώτων διασπαρτων οικισμών και την συνένωση τους η οποία συνέθεσε τον οικισμό όπως τον βρίσκουμε στην σημερινή του μορφή, καταγράφοντας τις πτυχές της ζωής των κατοίκων.

Η έκδοση έγινε για λογαριασμό του πολιτιστικού συλλόγου Κορυφής και είναι έργο του Κορυφιώτη εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2011.Τα έξοδα εκτύπωσης του βιβλίου καλύφθηκαν από Κορυφιώτες μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού.

Την ίδια ημέρα, μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια της έκθεσης γκλίτσας. Πρόκειται για έκθεση λαϊκής ξυλογλυπτικής όπου θα παρουσιαστούν 300 γκλίτσες με διάκοσμο από την συλλογή «Δάφνη» του Βοϊώτη Γιώργου Παπαδόπουλου, προέδρου της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης.Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 εως και τις 14 Αυγούστου 2022πηγή: ertnews.gr

Σχόλια