Τι ζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τους πληγέντες από τη φωτιά αγρότες της Βρίσας

Μετά την κατάθεση των δηλώσεων ζημιάς στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αναμένεται το κλιμάκιο του ΕΓΛΑ να ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής τω...


Μετά την κατάθεση των δηλώσεων ζημιάς στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αναμένεται το κλιμάκιο του ΕΓΛΑ να ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, αρμόδιος για θέματα γεωργικής παραγωγής κ. Πανάγος Κουφέλος.


Η κατάθεση των δηλώσεων ζημιάς μπορεί να γίνει είτε στα κατά τόπους γραφεία του ΕΛΓΑ, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ. Όσοι από τους πληγέντες δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι μπορούν να καταθέσουν χειρόγραφη αίτηση.

Πάνω από 30 οικογένειες είδαν να καταστρέφονται από τη φωτιά τα ελαιοκτήματά τους, πρόσθεσε ο κ. Κουφέλος και για αυτούς θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα προκειμένου να αποζημιωθούν. Κάποιοι από αυτούς είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα των νέων γεωργών και των σχεδίων βελτίωσης και κρίνεται αβέβαιο το μέλλον των επιδοτήσεων.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι πολλά τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά όπως εκείνα των ζωοτροφών, ή των λιπασμάτων και των γεωργικών εφοδίων για τα οποία θα καταθέσουμε πλήρη αναφορά στα αρμόδια υπουργεία τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να αιτηθούμε τη μείωση του ΦΠΑ για τα συγκεκριμένα είδη.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια