“Η αναδιάρθωση των Συκεώνων αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση του Σύκου”

Γ. Αγγελόπουλος Διευθυντής ΣΥΚΙΚΗΣ- “Η αναδιάρθωση των Συκεώνων αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση του Σύκου”  “Έντονες εως και καταστροφικές...


Γ. Αγγελόπουλος Διευθυντής ΣΥΚΙΚΗΣ- “Η αναδιάρθωση των Συκεώνων αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση του Σύκου” 

“Έντονες εως και καταστροφικές σε ορισμένες περιοχές», χαρακτήρισε τις ζημιές που υπέστη η συκοπαραγωγή από τις συνεχόμενες βροχές της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος της Συκικής, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, σε συνέχεια και των δικών του επισκέψεων σε πληγείσες περιοχές.

Χθες πάντως πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που αποτελείται από τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Τρίπολης Ιωάννη Ασσιούρα, την Προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και τον Επόπτη Μεσσηνίας.

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, παρουσιάστηκαν από τους παράγοντες της Συκικής όλα τα δεδομένα που αφορούν στη φετινή συκοπαραγωγή και αναλύθηκαν οι σοβαρές ζημιές από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας Λακωνίας και Αρκαδίας.

Η πλήρης έκταση αυτών των ζημιών θα προσδιοριστεί εντός των επομένων ημερών ενώ οι συκοπαραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν θα πρέπει ν’ απευθυνθούν άμεσα στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ της περιοχής τους για την υποβολή δήλωσης ζημιάς.

Την περασμένη Τετάρτη εξάλλου πραγματοποιήθηκε μια ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο Δημαρχείο Μεσσήνης όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη συκοπαραγωγή, εξ αιτίας επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, του υψηλού ποσοστού υγρασίας σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες του προηγούμενου διαστήματος και της ανομβρίας που προηγήθηκε. 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε καλλιέργειες σύκου στις κοινότητες Μαγγανιακό, Αρχαία Μεσσήνη, Πετράλωνα, Τρίκορφο, Δραΐνα, Αριστομένη, Πλατανόβρυση και Δάρα -οι οποίες είχαν προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς-, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η συκοπαραγωγή έχει πληγεί από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα με ζημιές κατά θέσεις, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια