Ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση οι Αγρότες & οι Κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη του τελευταίου «ασθενικού» συλλαλητηρίου οι αγρότες της Κρήτης, που ετοιμάζονται για μια δυναμική κινητοπο...


Δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη του τελευταίου «ασθενικού» συλλαλητηρίου οι αγρότες της Κρήτης, που ετοιμάζονται για μια δυναμική κινητοποίηση μεθαύριο.

Ήδη από το προηγούμενο παγκρήτιο συλλαλητήριο είχε τεθεί το θέμα της επιλογής σημείου διαμαρτυρίας, με τους επικεφαλής των αγροτικών συλλόγων να συμφωνούν πως αν η κινητοποίηση δεν γίνει σε ένα σημείο που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κι επισκέπτες, η διαμαρτυρία δεν θα μπορέσει ούτε να έχει νόημα, ούτε και επιτυχία.

Για τοn λόγο αυτό, η επιλογή του αεροδρομίου έγινε πολύ προσεκτικά, με τους αγρότες να θεωρούν πως ο τόπος και μόνο, θα αυξήσει το ενδιαφέρον για το συλλαλητήριο.

«Και μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση λόγω της τοποθεσίας, κάνει το συλλαλητήριο επιτυχημένο» αναφέρει αγρότης της Κρήτης, ο οποίος προσθέτει βέβαια ότι ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά να εισακουστούν οι απόψεις του αγροτικού τομέα και να δοθούν λύσεις.

Στο μεταξύ, σε οργανωτικό επίπεδο πραγματοποιούνται συνεχώς ενημερωτικές επαφές και τηλεφωνήματα, προκειμένου η κινητοποίηση της Πέμπτης να είναι μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Η οργανωτική επιτροπή έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στην επιτυχία του συλλαλητηρίου, ενώ ήδη έχουν προετοιμαστεί σχετικές προσυγκεντρώσεις σε όλη την Κρήτη.

Αυτές που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα αφορούν κατ’ αρχάς την Ιεράπετρα, όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση στην έξοδο της πόλης στις Ελαιοδεξαμενές στις 10.00 το πρωί. Η μετάβαση θα διεξαχθεί με αυτοκινητοπομπή ενώ καλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας από Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό να δώσει δυναμικό “παρών”. Ο Αγροτικός Σύλλογος έχει μισθώσει μάλιστα και λεωφορεία, με τα οποία μπορούν να μεταβούν όσοι το επιθυμούν, δηλώντας την πρόθεση μετακίνησης στα γραφεία του Συλλόγου και στο τηλέφωνο 2842041335 από τις 8:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στην πλατεία Τυμπακίου στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, καθώς επίσης και στο χώρο του Ηρώου των Μοιρών απέναντι από τα γραφεία της Ένωσης.

Ειδικά αναφορικά με το Δήμο Φαιστού ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιπποκράτης Σκαντζάκης, δηλώνουν με ανακοίνωση τους, ότι στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, καθώς και το μεθαυριανό συλλαλητήριο.

«Τα προβλήματα του κλάδου είναι γνωστά και διαχρονικά, με εντονότερα τα ζητήματα αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και της έλλειψης εργατών γης. Με δεδομένο το γεγονός πως ο Δήμος Φαιστού στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Πρωτογενή Τομέα, η αντιμετώπιση των συνολικών προβλημάτων συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα χιλιάδων επαγγελματιών που ασχολούνται με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο στήριξης και προστίθεται:

«Εκτός από τη δεδομένη στήριξη μας στον αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων, δηλώνουμε παράλληλα πως θα συνεχίσουμε θεσμικά τις διεκδικήσεις μας από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως άλλωστε πράττουμε όλο αυτό το διάστημα».


Σχόλια