Επιστολή δημάρχου Βέλου – Βόχας Κορινθίας για τις ζημιές σε σουλτανίνα και επιτραπέζια σταφύλι

Επιστολή έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό, ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Αννίβας Παπακυριάκος, για το θέμα της σουλτανίνας και των επιτραπ...


Επιστολή έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό, ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Αννίβας Παπακυριάκος, για το θέμα της σουλτανίνας και των επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος, ζητά, την άμεση έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών απ’ τον ΕΛΓΑ, στις καλλιέργειες των συγκεκριμένων σταφυλιών.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος, με την επιστολή του, αναφέρει τα εξής:

“Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με τις συνεχείς, ασθενείς βροχοπτώσεις του τελευταίου 15νθημερου, έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες σουλτανίνας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ήδη από τις 11 Αυγούστου, ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, συνυπέγραψε και προώθησε αρμοδίως, στον ΕΛΓΑ, κοινή επιστολή των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, η οποία περιελάμβανε και σειρά αιτημάτων.

Σήμερα 31/08/2022 ο δήμαρχος προχώρησε στην αποστολή νέας επιστολής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού, στην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας καθώς και στον ΕΛΓΑ.

Ο δήμαρχος ζητά άμεσα την έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών, καθώς και την ένταξη των καλλιεργειών στο πρόγραμμα Deminimis.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας, στηρίζει τους αγρότες που έχουν πληγεί βάναυσα και στέκεται στο πλευρό τους διεκδικώντας μαζί τους”.
ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια