Υπάρχει επάρκεια σε ζωοτροφές και λιπάσματα διαβεβαιώνει το ΥπΑΑΤ

H τεχνολογία και η καινοτομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica στη Θ...


H τεχνολογία και η καινοτομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Η έμφαση της φετινής διοργάνωσης στην τεχνολογία και την καινοτομία μέσω τόσο των εκθεμάτων όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων αποδεικνύεται δέλεαρ για τους αγρότες, που αναζητούν τρόπους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Τα περίπτερα της Agrotica επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για αγορά λιπασμάτων, τόνισε πως «ήδη έχει ψηφισθεί από τη Βουλή η σχετική τροπολογία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκδοση της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

 Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς πέραν αυτής της ενίσχυσης στο Συμβούλιο Υπουργών που έγινε πρόσφατα στο Λουξεμβούργο, τέθηκε θέμα από πολλές χώρες για περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς λιπασμάτων από ευρωπαϊκούς πόρους. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον χρόνο και τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ θα υπάρξει πλατφόρμα στην οποία οι αγρότες θα καταθέτουν τα τιμολόγια αγοράς προηγουμένου διαστήματος, για να μπορέσουν να επιδοτηθούν, με βάση αυτά. 

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα επάρκειας στα λιπάσματα ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και ότι υπάρχει επάρκεια, σημειώνοντας ότι μία από τις πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησης ήταν να δημιουργήσει πλατφόρμα για την παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα στα οποία είναι και τα λιπάσματα.

 «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι σε όλες τις πρώτες ύλες, είτε είναι σιτηρά, είτε είναι ζωοτροφές, είτε είναι λιπάσματα, υπάρχει επάρκεια».

Σχόλια