Παραινέσεις για αυτοσυγκράτηση στο αίτημα για αυξήσεις στις τιμές γάλακτος

Τον κίνδυνο να μετατραπεί η φέτα σε είδος πολυτελείας με συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης επέστησε ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ιωάννης...


Τον κίνδυνο να μετατραπεί η φέτα σε είδος πολυτελείας με συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης επέστησε ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ιωάννης Βιτάλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Γιάννινα.

Αν και αναγνώρισε τη δραματική κατάσταση του κλάδου λόγω της ακρίβειας σε ενέργεια και ζωοτροφές που συνθλίβουν το εισόδημα των παραγωγών και αφανίζουν τα κοπάδια μειώνοντας έτσι την ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος, ζήτησε αυτοσυγκράτηση σε ότι αφορά τις επιδιωκόμενες αυξήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βιτάλη, εάν υπάρξουν υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος ο καταναλωτής θα στραφεί σε υποκατάστατα της φέτας, κάτι που γίνεται κατά κόρον στο εξωτερικό.

Όπως υποστήριξε η νέα παραγωγική περίοδος αρχίζει με αυξημένο κόστος κατά 8-15% για το πρόβειο γάλα και αυτό θα οδηγήσει την τιμή στο ράφι πάνω από 15€/κιλό έναντι 10 ευρώ πέρυσι.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι και οι μεταποιητές είναι αντιμέτωποι με ένα ντόμινο οικονομικών εξελίξεων από το οποίο και οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένες από το ράλι αυξήσεων των τιμών αυτών, παρά μόνο να ελέγξουν τις απώλειές τους.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια