Έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε αγροτικές επιχειρήσεις για εργασιακή εκμετάλλευση

Ελέγχους πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής δράσης σε χώρους εργα...


Ελέγχους πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής δράσης σε χώρους εργασίας του αγροτικού τομέα, όπως αγροκτήματα, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, σημεία διαλογής, κτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοτροφεία και ελαιοτριβεία. 

Οι έλεγχοι έγιναν με αφορμή πληροφορίες για παράνομη εργασία αλλοδαπών και ειδικότερα Ουκρανών, γι’ αυτό και η έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, λόγω της φύσης των περιστατικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποιήθηκαν 207 έλεγχοι, κατά τους οποίους σημειώθηκαν 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικού ύψους 238.250 ευρώ.

Οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων και εντάσσεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2022-2025.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Α21, ο οποίος συντάσσεται στον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή: workenter.gr

Σχόλια