Αλ. Μεϊκόπουλος: Να ενισχυθούν οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών & αχλαδιών του Δήμου Ρ. Φεραίου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &am...


Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη στήριξη των παραγωγών αχλαδιών και οπωροκηπευτικών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.Στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπάρχει παράδοση στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, ωστόσο οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού και τη μειωμένη απορρόφηση των προϊόντων τους στην αγορά.


«Οι παραγωγοί αχλαδιών, ποικιλίας Κρυστάλλι, που καλλιεργούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή και είναι γνωστά για την ποιότητά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον τη ζημιά από ανεμοθύελλα και χαλάζι, που επιδείνωσε την κατάσταση, ενώ ακόμα και οι νέοι παραγωγοί που έχουν επενδύσει σε φύτευση αχλαδιάς σε σχήμα παλμέτας, προβληματίζονται για το αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους», επεσήμανε ο Βουλευτής.


Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος διαβίβασε τη σχετική Επιστολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ζητώντας την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της περιοχής με ένταξη σε πρόγραμμα και ουσιαστικά μέτρα.
«Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και παράλληλα εγκαταλείπονται και δραστηριότητες που προήγαγαν τη ζωή σε αυτή.

Η κρίση στην εγχώρια παραγωγή τροφίμων και προϊόντων και η διαρκής εξάρτηση της χώρας από εισαγωγές είναι μια πραγματικότητα με συντριπτικές συνέπειες στην οικονομία και την εθνική ασφάλεια. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την προστασία και τη στήριξη της παραγωγής» κατέληξε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

 πηγή: ertnews.gr

 

Σχόλια