Κίνδυνος λουκέτου για μεγάλη αλυσίδα φούρνων

Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας με τον κίνδυνο του κλεισίματος των καταστημάτων να μην μπορεί να αποκλειστεί, αντιμετωπίζει η γνωστή αλυσίδα ...


Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας με τον κίνδυνο του κλεισίματος των καταστημάτων να μην μπορεί να αποκλειστεί, αντιμετωπίζει η γνωστή αλυσίδα φούρνων «Βενέτης» που αριθμεί 120 καταστήματα εκ των οποίων 60 franchisee.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης των φούρνων-εστιατορίων «Βενέτης», δεν έκρυψε τον προβληματισμό του καθώς «η κατάσταση έχει ξεφύγει».

«Το ενεργειακό κόστος είναι πενταπλάσιο και οι τιμές στις πρώτες ύλες αυξάνονται κάθε τρεις μέρες. Αν δε γίνει κάτι θα κλείσουν όλα τα καταστήματά μας» δήλωσε στο mononews.gr, ενώ έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας τις αγωνίες του.

«Είναι μια επιστολή απόγνωσης. Κάθε μέρα οι συνεργάτες μας franchisee που έχουν τα 60 από τα 120 καταστήματα της αλυσίδας, μας διαμαρτύρονται ότι δε βγαίνουν και θέλουν να κλείσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα 60 ιδιόκτητα καταστήματα που αντιμετωπίζουν φέτος πενταπλάσιο ενεργειακό κόστος από πέρυσι. Ταυτόχρονα οι τιμές των πρώτων υλών αυξάνονται κάθε τρεις μέρες και υπάρχουν και ελλείψεις. Δεν αντέχουμε άλλο. Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε φθηνότερη ενέργεια όλα τα αρτοποιεία και όχι μόνο του ΚΑΔ 1071», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Πηγή: tvxs.gr

Σχόλια