Γιώργος Γεωργαντάς: Η τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται, θα γίνουν έλεγχοι ...

Η τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται, θα γίνουν έλεγχοι, ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμω...


Η τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται, θα γίνουν έλεγχοι, ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

«Τα μήλα ένα από τα προϊόντα που υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, και τα διερευνούμε ως προς τη βασιμότητά τους. Οι τιμές των παραγωγών δεν δικαιολογούν τις τιμές στα ράφια» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι παραγωγοί των μήλων μού ανέφεραν συγκεκριμένα παραδείγματα» τόνισε. «Αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα για φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα» πρόσθεσε.

«Οι έλεγχοι στην αγορά είναι καθημερινοί, επιβάλλονται πρόστιμα και θα εντατικοποιηθούν. Στις λαϊκές αγορές, οι περισσότεροι πωλητές είναι και παραγωγοί, δεν παρατηρούνται σοβαρές ενδείξεις για υπερβολικές τιμές, αλλά παρακολουθούνται και οι λαϊκές όπως όλο το σύστημα της τροφοδοσίας και κάνουμε ελέγχους» εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Σε ό,τι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού ο υπουργός δήλωσε ότι θα ξεκινήσει από τις 4 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε όλη την πορεία του προϊόντος από τον παραγωγό στο ράφι.

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» τόνισε εξάλλου σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τρίτο Fuel Pass.Σχόλια