Sold out η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica ...

1.650 εκθέτες από 49 χώρες - Όλο το φάσμα του αγροτικού επιχειρείν στη φετινή διοργάνωση, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου. «Sold out» επιστρ...


1.650 εκθέτες από 49 χώρες - Όλο το φάσμα του αγροτικού επιχειρείν στη φετινή διοργάνωση, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου.

«Sold out» επιστρέφει μετά από δύο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica, που με 1.650 εκθέτες από 49 χώρες, ευρύ πρόγραμμα μεμονωμένων hosted buyers και οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών από συνολικά 15 χώρες και σύσσωμο το επιχειρείν του κλάδου αναδεικνύεται σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών.

Στην 29η Agrotica, που διοργανώνεται από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου, καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ). Η φετινή διοργάνωση υποδέχεται επίσης μεμονωμένους hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. 

Συγκεκριμένα, μία επιχειρηματική αποστολή από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και μία επιχειρηματική αποστολή από το Ερμπίλ, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ. Παράλληλα, αναμένονται μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, καθώς εκδηλώνεται σημαντικό ενδιαφέρον για την έκθεση από αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών κα.

Η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπου ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:

-το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, όπου συμμετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι, που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Το Συνέδριο με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της Γεωργίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός», ενώ αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

-η εκδήλωση «Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετάβαση», που είναι μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ)/ΕΚΕΤΑ, αλλά και

-η ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη, που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).


Το ωράριο της έκθεσης την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή είναι 10:00 - 19:00 και το Σάββατο από 10:00 - 20:00, ενώ πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες θα είναι διαθέσιμο εντός του ΑΠΘ.


Η συνέντευξη Τύπου

Πραγματικά διεθνή και μία από τις καλύτερες Agrotica χαρακτήρισε τη φετινή 29η διοργάνωση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε την απόλυτη πληρότητα της Agrotica, τονίζοντας μάλιστα πως πρόκειται για μια έκθεση που δίνει πάρα πολλά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επιφάνεια 6.000 τ.μ. καλύπτουν στην 29η Agrotica τα μέλη της ΕΚΑΓΕΜ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός της, κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, που ευχήθηκε να βρουν οι αγρότες αυτό που χρειάζονται στη φετινή έκθεση, για να πάνε πιο μπροστά.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ, κ. Σάββας Μπαλουκτσής, σημείωσε πως ο Σύνδεσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει την έκθεση, καθώς συμμετέχουν 41 μέλη του, καλύπτοντας πάνω από το 40% της συνολικής επιφάνειας και συγκεκριμένα 15.185 τ.μ. Τόνισε δε πως η αναβάθμιση του γεωργικού εξοπλισμού είναι πλέον στρατηγική επιλογή. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλουκτσή πάντως, η αγορά σημειώνει μια πτώση της τάξης του 42% το 2022.

Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων του αγροδιατροφικού τομέα μετά από δύο χρόνια πανδημίας εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Δημήτρης Ρουσσέας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή την περίοδο τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα όσο και στο παραγωγικό πεδίο και ειδικότερα στον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στη χώρα από πλευράς συνδυασμού τετραγωνικών μέτρων, εκθετών και επισκεπτών είναι η Agrotica, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τονίζοντας πως μετά τη ΔΕΘ και τη Beyond η επιστροφή του εκθεσιακού φορέα είναι πλέον δεδομένη.

Την παρουσία όλων των τομέων του αγροτικού κλάδου, με ιδιαίτερη κινητικότητα γύρω από τις τεχνολογίες και δη αυτές για την εξοικονόμηση ενέργειας υπογράμμισε τέλος ο υπεύθυνος της Agrotica, κ. Βασίλης Σπύρου.


Σχόλια