Αφήνουν τα τρακτέρ & κατεβαίνουν στην Αθήνα στο ΥπΑΑΤ οι Αγρότες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

«Η κινητοποίηση της 15ης Νοεμβρίου ήταν η αρχή, συνεχίζουμε ώσπου να δικαιωθούμε! Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Αγιάς με ...


«Η κινητοποίηση της 15ης Νοεμβρίου ήταν η αρχή, συνεχίζουμε ώσπου να δικαιωθούμε!
Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Αγιάς με ένα στόμα, σαν μια γροθιά, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς, τις Επιτροπές Αγώνα να ξεκινήσουν την εγγραφή συμμετοχών για την Αθήνα».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, τονίζοντας πως «είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας! 
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα» να λύσει τα προβλήματα, επειδή από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η πιο αποφασιστική λύση θα έρθει με τους αγώνες μας και τη μαζική συμμετοχή μας. 
Ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. 
Για μία ακόμα φορά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε νικηφόρα και αυτόν τον αγώνα».


Η ΕΟΑΣΝΛ στην ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγρότες της Αγιάς που έδωσαν βροντερό «παρών» στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι. 
Η πρωτοφανής εντυπωσιακή μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αναδείχνει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος στα μήλα, κάστανα, κεράσια και τα άλλα προϊόντα της Επαρχίας. Ταυτόχρονα δείχνει την αποφασιστικότητα και την ενότητά μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε. 
Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελασσόνας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση την ίδια ημέρα για τα κοινά προβλήματα και αιτήματα. Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρο και οφείλει να ακούσει τους αγρότες που συμμετείχαν στη συντονισμένη πανελλαδικά κινητοποίηση στις περιοχές που παράγουν μήλα, να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους».

Σχετικά με τα αιτήματα της κινητοποίησης, αυτά είναι: Διεκδικούμε το αυτονόητο: 

δουλεύουμε, παράγουμε, θέλουμε να έχουμε βιώσιμο εισόδημα που να μας επιτρέπει να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα. 
Να πουλάμε τα προϊόντα μας σε τιμές που να εξασφαλίζουν το μεροκάματο και όχι με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα τα προϊόντα μας πωλούνται πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση. 
Να μειωθεί το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής. Να ισχύσει η συνδεδεμένη ενίσχυση στα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος ως το 2027 όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση πέρυσι τέτοιο καιρό και φέτος έκανε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και ακυρώνει τον λόγο της».

Σχόλια