Από 5,16 μέχρι 452 ευρώ το ελαιόλαδο στο διαδίκτυο...

Από 5,16 μέχρι 452 ευρώ το λίτρο πωλείται στο διαδίκτυο το επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ενώ το ακριβότερο μεσσηνιακό αγ...


Από 5,16 μέχρι 452 ευρώ το λίτρο πωλείται στο διαδίκτυο το επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ενώ το ακριβότερο μεσσηνιακό αγγίζει τα 130 ευρώ το λίτρο.

Ο... ανώνυμος τενεκές πωλείται στο διαδίκτυο από 65 ευρώ το 17κιλο δοχείο (περσινής σοδειάς) έως 120 ευρώ το 17κιλο δοχείο (φετινής παραγωγή) ενώ οι περισσότεροι πωλητές προσφέρουν 17κιλούς τενεκέδες στην τιμή των 80 ευρώ χωρίς να διευκρινίζουν αν είναι περσινής ή φετινής σοδειάς.

Αντιθέτως οι πωλητές επώνυμου τυποποιημένου εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου παρέχουν όχι μόνο τις πληροφορίες που ορίζει ο νόμος αλλά όσα όλα θέλει να γνωρίζει ο ενημερωμένος καταναλωτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί παραγωγοί επώνυμου ελαιόλαδου προσφέρουν εξελιγμένα προϊόντα με αρωματικά φυτά αι φρούτα.

Σε έρευνα που κάναμε σε διαδικτυακές πλατφόρμες αταγράψαμε 694 ετικέτες επώνυμου εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου από τις οποίες το 53% πωλείται από 5,6 μέχρι 10 ευρώ το λίτρο, το 14,2% από 10 μέχρι 15 ευρώ το λίτρο, το 22,4% από 15 μέχρι 30 ευρώ το λίτρο και το 10,9% πάνω από 30 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί παραγωγοί ελαιολάδου προωθούν τα προϊόντα τους μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης τους και άρα δεν καταγράφτηκαν στην έρευνα που κάναμε στις πλατφόρμες.

Σε κάθε περίπτωση το επώνυμο ελαιόλαδο πωλείται τουλάχιστον 50- 60 λεπτά πάνω από την τιμή ελαιοτριβείου και συναγωνίζεται μόνο την... τιμή τενεκέ που παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Θ.Λ.
Γράφτηκε από τον Θανάση Λαγό


Σχόλια