Ν. Ανδρουλάκης: Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους του κόστους λιπασμάτων & ζωοτροφών & επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σύμφωνα με την κάθε παραγωγική μονάδα

Στην Πελοπόννησος ΕΧPΟ στο Άργος ο Ν. Ανδρουλάκης “Η EXPO Πελοπόννησος προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως χι...


Στην Πελοπόννησος ΕΧPΟ στο Άργος ο Ν. Ανδρουλάκης
“Η EXPO Πελοπόννησος προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν μέσα από τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση που πραγματοποιείται στην πόλη του Άργους.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, :
“Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: το πρώτο εννιάμηνό της χρονιάς οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα δάνεια έχουν επωφεληθεί μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις.
 Αυτά όλα δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο, το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνει ένα εργαλείο που με κίνητρα θα βοηθήσει στην πράσινη μετάβαση, κάνοντας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα παραγωγούς ενέργειας μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής, δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βεβαια κίνητρα συνεργειών.
 Όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων προτείνουμε τις 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ και πάντα κίνητρα για τους συνεπείς. 
Τέλος για τον πρωτογενή τομέα που περνάει πολύ κρίσιμες στιγμές, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους του κόστους των λιπασμάτων και των ζωοτροφών και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σύμφωνα με την κάθε παραγωγική μονάδα. 
Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές που κάνουν την κοινωνία ανθεκτική και την παραγωγική Ελλάδα ισχυρή, εξωστρεφή, ώστε να αντέξει τις περιπέτειες της οικονομικής κρίσης”.


ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια