Βασίλης Κόκκαλης: Επικίνδυνη η «σιωπή» του Υπουργείου για τη νέα ΚΑΠ

«Η επικίνδυνη και ανεύθυνη «σιγή ιχθύος» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα ΚΑΠ «τινάζει στον αέρα» τον προγραμματισ...


«Η επικίνδυνη και ανεύθυνη «σιγή ιχθύος» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα ΚΑΠ «τινάζει στον αέρα» τον προγραμματισμό των καλλιεργειών για τη νέα χρονιά», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει επίσης πως «σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, από την 1η Ιανουαρίου 2023, είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη η εφαρμογή των Οικολογικών Σχημάτων, παρέμβαση που αφορά χειμερινά σιτηρά και ψυχανθή. 

Παρόλο που διανύουμε την περίοδο σποράς τους, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. υπάρχει σχεδόν μηδενική ενημέρωση προς τους παραγωγούς που βρίσκονται σε πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα να καθυστερείτε ο προγραμματισμός των καλλιεργειών τους.

Η ελλιπής επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε σύγχυση και έκδηλη ανησυχία, καθώς σε περίπτωση μη ορθής εφαρμογής των παρεμβάσεων κινδυνεύουν να απωλέσουν έως και το 30% των ενισχύσεων προηγούμενων ετών.

Η πίεση του χρόνου για τη σπορά των καλλιεργειών σε συνδυασμό με τη άγνοια για τη νέα ΚΑΠ πολλαπλασιάζει την αγωνία των αγροτών και καθιστά επιτακτική ανάγκη την κατεπείγουσα επίσημη πληροφόρησή τους από το αρμόδιο Υπουργείο».


Σχόλια