Κρήτη: Ο αγρότης που κλέβει καρδιές...

Πριν από λίγα χρόνια, ο Στάθης Στιβακτάκης, έγινε γνωστός έπειτα από ένα αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αποκτώντας τον τίτλο του “σέξι ...


Πριν από λίγα χρόνια, ο Στάθης Στιβακτάκης, έγινε γνωστός έπειτα από ένα αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αποκτώντας τον τίτλο του “σέξι αγρότη“. Τώρα, σειρά έχει ο 29χρονος Ανδρέας. Αν και αποφοίτησε από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, τον κέρδισε η γη. Κατάγεται από τα Χανιά, ζει όμως στο Ηράκλειο. Δέκα ώρες κάθε μέρα βρίσκεται στα χωράφια και ασχολείται με τις ελιές.

«Η γη και οι εργασίες εδώ είναι μεν κοπιαστικές, εμένα όμως με αναζωογονούν και με ευχαριστούν» δηλώνει στην ιστοσελίδα ekriti. Μάλιστα, παρακινεί και τα υπόλοιπα νέα παιδιά να πιάσουν τα ραβδιά.

«Έχουμε έναν τόπο ευλογημένο που μας δίνει τόσα αγαθά. Αν δεν δουλέψουμε εμείς τώρα, πότε θα το κάνουμε; Η Κρήτη είναι ευλογημένη και η γη μας χρειάζεται».Δεν είναι πολλά τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στο λιομάζωμα και είναι γνωστό το πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης εργατών γης. Ο Ανδρέας αποτελεί εξαίρεση. Ο 29χρονος αγαπά τη γη και τα προϊόντα της. Αυτή την περίοδο ασχολείται με τις ελιές, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζεται στον τομέα του τουρισμού, σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Χερσόνησο.

Αγαπά πολύ την θάλασσα, ενώ θεωρεί ότι η ενασχόληση του με τα άλογα είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό κάνει στον ελεύθερο του χρόνο.

πηγή: (enikos.gr)

Σχόλια