Στα 4,80 η τιμή του ελαιολάδου - Ισχυρή ανοδική τάση στο φουλ της παραγωγής

Ισχυρή ανοδική τάση επικρατεί στην αγορά του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τόσο στη Μεσσηνία όπου η τιμή κινείται πλέον στο επίπεδο των 4,8...


Ισχυρή ανοδική τάση επικρατεί στην αγορά του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τόσο στη Μεσσηνία όπου η τιμή κινείται πλέον στο επίπεδο των 4,80 ευρώ το κιλό, όσο και διεθνώς καθώς στην Ισπανία η μέση τιμή αγγίζει τα 4,96 ευρώ ενώ στην Ιταλία έχει ανέβει στα 5,82 ευρώ το κιλό.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ ο «Νηλέας» στη Μεσσηνία αγοράζει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητας μικρότερης των 0,8 γραμμών) στην τιμή των 4,80 ευρώ το κιλό ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η τιμή κυμαίνεται από 4,20 ευρώ το κιλό στη Παλαιόχωρα Χανίων μέχρι 4,80 ευρώ στη Σπάρτη.

Στην Ισπανία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου έχει διαμορφωθεί στα 4,96 ευρώ το κιλό, η μέση τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (οξύτητας μικρότερης των 2 γραμμών) τα 4,72 ευρώ το κιλό ενώ το λαμπαντέ ελαιόλαδο (οξύτητας μεγαλύτερης των 2 γραμμών) πωλείται 4,48 ευρώ το κιλό.

Στην Τυνησία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου έχει διαμορφωθεί στα 4,72 ευρώ το κιλό και του λαμπαντέ στα 4,5 ευρώ το κιλό.

Θ.Λ.


πηγή: (eleftheriaonline.gr)

Σχόλια