Πώς θα γίνει η βιολογική καταπολέμηση του πληθυσμού των τρωκτικών σε πληττόμενες περιοχές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μια βιολογική «ασπίδα» για 2.568.021 στρέμματα αγροτικής γης στη Θεσσαλία, με στόχο την προστασία των καλλιεργειών από τα τρωκτικά, επιχειρε...


Μια βιολογική «ασπίδα» για 2.568.021 στρέμματα αγροτικής γης στη Θεσσαλία, με στόχο την προστασία των καλλιεργειών από τα τρωκτικά, επιχειρεί το πρόγραμμα «ΤΥΤΩ», που βρίσκεται στα «σκαριά» από .

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος «ΤΥΤΩ» για τη βιολογική καταπολέμηση του πληθυσμού των αρουραίων σε πληττόμενες περιοχές.


Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 359.639 ευρώ και αφορά τη βιολογική προστασία 2.568.021 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε εννιά Δήμους της Θεσσαλίας: Λάρισας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τυρνάβου, Τεμπών, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Σοφάδων και Ρήγα Φεραίου.

Σε πρώτη φάση εγκαθίστανται οι φωλιές σε επιλεγμένα σημεία για την αναπαραγωγή του αρπακτικού.

«Με σύμμαχο τη φύση ξεκινά η εφαρμογή ενός καινοτόμου προγράμματος για τη διαχείριση του πληθυσμού των τρωκτικών, που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες στο Θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, εξηγώντας ότι είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ) και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας. Οδηγεί σε μείωση των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, σε ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων, σε εξοικονόμηση χρημάτων και σε αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας στα αγροτικά οικοσυστήματα. 

«Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

πηγή: in.gr

Σχόλια