Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ με την Ε.Δ.Υ.ΘΕ.

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ...


Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Βουλή, μετά από τη μεσολάβηση της γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτίνας Λάρισας Λίτσας Λιακούλη. 

Από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πλην της κας Λιακούλη, συμμετείχαν ο επικεφαλής της Κ.Ο. κ. Μ. Κατρίνης και οι κ. Κ. Σκανδαλίδης (βουλευτής Αθηνών), Γ. Φραγκίδης (βουλευτής Κιλκίς, τομεάρχης Υγείας), Α. Πουλάς (βουλευτής Αργολίδας, τομεάρχης Αγροτικού) και από την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. συμμετείχαν οι κ. Φ. Γέμτος, ομότιμος καθηγητής Π.Θ., Κ. Γιαννακός, πρόεδρος Γ.Σ. Λάρισας, Ι. Καλλές, πρόεδρος Ε.Θ.Ε.Μ., Α. Μπαρμπούτης, μέλος Δ.Σ. Ε.Θ.Ε.Μ., Γ. Χατζής, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας. Η συζήτηση, σύμφωνα με την Ε.Δ.Υ.ΘΕ., για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική. 

Οι εκπρόσωποι της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. περιέγραψαν τις δραματικές συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός τομέας, καθώς και τα έντονα οικολογικά προβλήματα στην περιοχή μας. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια της Ε.Δ.Υ.ΘΕ., ώστε επιτέλους να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που παραμένουν και οξύνονται, να υπάρξει πρόοδος στα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν, καθώς και σε εκείνα που εκκρεμεί η ολοκλήρωσή τους. 

Τέλος, από το ΠΑΣΟΚ υπήρξε δέσμευση πως θα ζητήσουν από την Κυβέρνηση να φέρει για συζήτηση και απόφαση στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για το υδατικό της Θεσσαλίας, το οποίο θα εκδοθεί μετά τις σχετικές συνεδριάσεις των Μόνιμων Ειδικών Επιτροπών Περιφερειών και Περιβάλλοντος, Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής.


Σχόλια