Η ΠΑΚ Θεσσαλίας για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Για τραγελαφικές καταστάσεις, που δημιουργήθηκαν με το θέμα της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης, κάνει λόγο η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση Θε...


Για τραγελαφικές καταστάσεις, που δημιουργήθηκαν με το θέμα της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης, κάνει λόγο η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση Θεσσαλίας, επισημαίνοντας ότι τα λάθη της τελευταίας στιγμής που παρουσιάζονται στο σύστημα δημιουργούν αναστάτωση στους αγρότες.

Όπως υπογραμμίζει η ΠΑΚ Θεσσαλίας “εδώ και τρεισήμισι χρόνια, πάντα ένα τεχνικό λάθος συμβαίνει την τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια πληρωμή στην ώρα της αλλά και όταν πραγματοποιείται, αυτή είναι κάκιστη με πάμπολλα προβλήματα.

Πέραν αυτήν, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών ειδήσεων», η επικείμενη πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με γνώστες του θέματος, θα πραγματοποιηθεί στην κυριολεξία στα «τυφλά», χωρίς να έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες και προβλεπόμενε διαδικασίες, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε προβλήματα, τόσο ως χώρα (με καταλογισμούς), όσο και ως παραγωγοί (με επιστροφές χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα).

Δυστυχώς η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης προσομοιάζει με την πάλαι ποτέ «εξόφληση με ταμειακή διευκόλυνση» και οι γνωρίζοντες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, σκοπιμότητας του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, και μιλάμε για τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, για τα οποία υπάρχουν ακόμα δράσεις που δεν έχουν πληρωθεί και όσες δράσεις πληρώθηκαν, έγινε υπέρμετρα καθυστερημένα και με τεράστια προβλήματα”.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια