Καταγραφή ζημιών στις ελιές από τον ΕΛΓΑ

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα καταγράψουν την επομένη εβδομάδα τις ζημιές που προκάλεσε ο δάκος και το γλοιοσπόριο στις ελιές και κυρίως την Καλαμών....


Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα καταγράψουν την επομένη εβδομάδα τις ζημιές που προκάλεσε ο δάκος και το γλοιοσπόριο στις ελιές και κυρίως την Καλαμών.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά από επικοινωνία που είχε με το πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. 
 Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε: 

«Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, του έκανα γνωστό το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στον ελαιόκαρπο και ιδιαίτερα στις ελιές ποικιλίας Καλαμών από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων λόγω της μεγάλης υγρασίας και της χαμηλής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας, με ηλιοφάνεια, την ημέρα, σε συνδυασμό με την προσβολή από τον δάκο και το γλοιοσπόριο. Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποστείλει κλιμάκιο γεωπόνων για τη διαπίστωση της ζημιάς που έχει προξενηθεί. Ο κ. Λυκουρέντζος μου υποσχέθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 και σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, θα επισκεφθούν τον νομό μας γεωπόνοι με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Τρίπολης Γιάννη Ασσιούρα, για τη διαπίστωση της έκτασης της ζημίας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να υπάρξει αίτημα κρατικής βοήθειας στους ζημιωθέντες παραγωγούς .»


Σχόλια