Σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύουν οι αγρότες

Βιοαέριο: Στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αρχίσει να κάνουν αρκετοί αγρότες για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να έχουν πρό...


Βιοαέριο: Στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αρχίσει να κάνουν αρκετοί αγρότες για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να έχουν πρόσθετο εισόδημα.

Η σωστή διαχείριση αποβλήτων από ελαιοτριβεία, τυροκομεία, χοιροστάσια, βουστάσια, πτηνοτροφεία είναι πάντα το ζητούμενο ιδιαίτερα σε περιοχές επιβαρυμένες περιβαλλοντικά.

Στα Μέγαρα, με πολλές πτηνοτροφικές μονάδες και πάνω από 600.000 κότες, καθημερινά παράγονται πάνω από 100 τόνοι υγρών και στερεών αποβλήτων, γι’ αυτό και ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η μονάδα βιοαερίου που λειτουργεί στην περιοχή. Τα απόβλητα μετατρέπονται σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, καθώς και σε λίπασμα για τις καλλιέργειες των αγροτών.

Γεωθερμία: Να περάσουμε όμως και στη γεωθερμία που διαθέτει ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είναι πάντα διαθέσιμη μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι, είτε έχει άνεμο, είτε όχι, γιαυτό και επιχειρήσεις που την αξιοποιούν βγαίνουν κερδισμένες, όπως μια πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα στη Χρυσούπολη. Κάνει χρήση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής και στέλνει γαρύφαλλα ντάλιες, αλεξανδρινά, πετούνιες από την Καβάλα στην Ινδία, την Αυστραλία και σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο, που έχουν παράδοση και εμπειρία αιώνων στην ανθοκομία .

«Χρωματιστά»ακτινίδια: Όλοι γνωρίζουμε τα πράσινα ακτινίδια, υπάρχουν όμως και κίτρινα και κόκκινα. Είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε βιταμίνες, με πιο γλυκιά γεύση. Οι ποικιλίες αυτές γνωρίζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και υπόσχονται μεγάλα κέρδη στους επίδοξους καλλιεργητές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια