Χαλκιδική: Κυνηγοί έστησαν παγίδα με όπλα για αγριόχοιρους - Επικίνδυνη για ανθρώπους

Ακόμη και ανθρώπινες ζωές θα κινδύνευαν αν ενεργοποιείτο ο αυτοσχέδιος ξύλινος μηχανισμός με δύο όπλα που είχαν στήσει δυο αδίστακτοι λαθροθ...


Ακόμη και ανθρώπινες ζωές θα κινδύνευαν αν ενεργοποιείτο ο αυτοσχέδιος ξύλινος μηχανισμός με δύο όπλα που είχαν στήσει δυο αδίστακτοι λαθροθήρες μέσα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και τον είχαν σκεπάσει με κλαδιά, ρίχνοντας και τροφή για να προσελκύσουν αγριόχοιρους!

Οι δράστες είχαν σκορπίσει στο σημείο καλαμπόκι ώστε, μόλις το φάνε τα αγριογούρουνα, να εκπυρσοκροτήσουν τα δυο όπλα και να τα θανατώσουν! Ωστόσο, η παγίδα θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ακόμη κι αν περνούσε άνθρωπος, με τραγικά αποτελέσματα. Ευτυχώς, ο μηχανισμός εντοπίστηκε από ένα κλιμάκιο έξι θηροφυλάκων, οι οποίοι τον έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση

Έπειτα από καρτέρι 12 ωρών, οι λαθροθήρες εμφανίστηκαν για να γεμίσουν με φυσίγγια τα δύο όπλα, οπότε συνελήφθησαν και ο αυτοσχέδιος μηχανισμός κατασχέθηκε. Σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Δασική Υπηρεσία μήνυση για παράνομη θήρα από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας- Θράκης και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Νύχτα κυνηγούσε λαγούς

Μέσα στο σκοτάδι, το βράδυ της Τετάρτης, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζή και να σαρώνει με φακό χειρός την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Λούλος στην περιοχή των Κεραμειών στα Χανιά αναζητώντας λαγούς. Όταν του έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα, μια φυσιγγιοθήκη με φυσίγγια, ένα σακίδιο και τον φακό. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο λαθροθήρας οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, ενώ η Διεύθυνση Δασών Χανίων σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχόλια