Σε απόγνωση βρίσκονται 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς - H ΔΕΗ έκοψε το ρευμα στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών

Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Σε απόγνωση βρίσκονται 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς ε...


Έκοψαν το ηλεκτρικό στον ΤΟΕΒ λόγω χρεών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Σε απόγνωση βρίσκονται 3.500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς εδώ και ενάμιση μήνα τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ δεν ηλεκτροδοτούνται καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών.

Περίπου 28.000 στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα αν δεν βρεθεί άμεσα λύση και δεν είναι ρυθμιστεί η οφειλή που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί με τη συμμετοχή του δημάρχου Σουλίου, Ιωάννη Καραγιάννη, και του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, αποφασίστηκε να γίνει άμεση παρέμβαση από την περιφέρεια προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και το υπουργείο οικονομικών ώστε να βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Σουλίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από το δίκτυο του ΤΟΕΒ αρδεύονται και αγροικίες στα χωριά του κάμπου οι οποίες αν χρησιμοποιήσουν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πότισμα θα προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας σε ολόκληρο το δήμο.ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια