Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες στα Φιλιατρά

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, αποτελούμενη από τα μέλη της Ηλία Κορομηλ...


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, αποτελούμενη από τα μέλη της Ηλία Κορομηλά, Κώστα Γκόνη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτη Στέφανο και τον συντονιστή της ΟΜ Φιλιατρών του κόμματος Παντελή Μπαζάνο, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τους αγρότες που πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Φιλιατρών και συναντήθηκε μαζί τους σε πολύ καλό κλίμα.

Τα αιτήματα που εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής ήταν τα εξής :

-Απώλεια του 25%της παραγωγής ελαιόλαδου, λόγω έλλειψης εργατών γης και της εμφάνισης του δάκου και του γλοιοσπορίου.

-Μεγάλη πτώση της τιμής της σταφίδας στα 60 λεπτό από 1,60€ το κιλό. Αίτημα για κρατική παρέμβασης για την απόσυρση των αποθεμάτων και καμπάνια προώθησης της σταφίδας.

-Αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των εργατών γης, με την παραχώρηση ISOBOX από δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

-Διακρατικές συμφωνίες απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών για την παροχή εργατών γης.

-Εκσυγχρονισμος του ΕΛΓΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απο την πλευρά της, παρουσίασε στους αγρότες τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους :

- Μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και επαναφορά του Αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.

- Μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια (αγροτικά μηχανήματα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα).

- Αυξηση αφορολόγητου ορίου των αγροτών στα 10. 000€.

-Έλεγχος και πάταξη των ελληνοποίησεων κ.ά.


Σχόλια