Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τους δασικούς χάρτες στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης & των Νομών Λέσβου, Σάμου, Χίου , Κυκλάδων & των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων

Τροπολογία για τους Δασικούς Χάρτες κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρώντας να επιλύσει μεγάλα προβλήματα που έχου...


Τροπολογία για τους Δασικούς Χάρτες κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρώντας να επιλύσει μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτησή τους.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προτείνει στις περιφέρειες των Πρωτοδικείων των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, των Νομών Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων….» που ισχύει ειδικό καθεστώς για τις δασικές εκτάσεις που χρήζει σεβασμού από την Πολιτεία, το Δημόσιο να είναι αυτό που θα πρέπει να προσκομίζει τίτλους κυριότητας και όχι ο εκάστοτε ιδιώτης, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία, για δασικές και χορτολιβαδικές περιοχές των Δασικών Χαρτών που έχουν ήδη χαρακτηριστεί «δημόσιες» απαιτείται από τον ιδιοκτήτη να αποδείξει το τεκμήριο της ιδιοκτησίας του.


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, καθώς και το νεφελώδες τοπίο που υπάρχει με την καθυστέρηση της συγκρότησης των επιτροπών για τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι πολίτες, συνθέτουν ένα σκηνικό ταλαιπωρίας και αγανάκτησης για τους κατοίκους.

Στην Κέρκυρα έχουν κατατεθεί 3.500 ενστάσεις και έχει προβλεφθεί η συγκρότηση μιας μόνο επιτροπής που αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ορίζοντα τριετίας.

Ολόκληρη η τροπολογία στον παρακάτω σύνδεσμο:


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια