Πηνειός :«Εργο πνοής που θα μηδενίσει το κόστος άρδευσης» το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο πάνω σε κανάλια & ταμιευτήρες χωρίς τη δέσμευση αγροτικών εκτάσεων

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το πρώτο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο σχεδιάστηκε από την AKUO ENERGY, σε συνεργασία με την Περιφέρεια...


«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το πρώτο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο σχεδιάστηκε από την AKUO ENERGY, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού όπου αναμένεται να εξασφαλίσει ηλεκτρική ενέργεια, 400 μεγαβάτ, πάνω σε κανάλια και ταμιευτήρες χωρίς τη δέσμευση αγροτικών εκτάσεων.


Αυτό το καινοτόμο έργο αγροενέργειας αναμένεται όταν υλοποιηθεί να εκμηδενίσει το ενεργειακό και λειτουργικό κόστος για τον ΤΟΕΒ, παρέχοντας παράλληλα δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για 10.000 αγρότες που ανήκουν στον Τ.Ο.Ε.Β. και για 150.000 στρέμματα στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

Τέτοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες είναι η απάντηση στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση που έχει εκτοξεύσει το ενεργειακό κόστος για χιλιάδες αγρότες στα ύψη. Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της εταιρείας AKUO, Eric Scotto, το σχέδιο με τα πλωτά φωτοβολταϊκά που θα είναι στους ταμευτήρες και στα κανάλια θα αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, καθώς πρώτη φορά στην περιοχή μας εφαρμόζεται. Ο νομός, η Θεσσαλία και η χώρα μας προχωράνε μπροστά, στη νέα εποχή με γοργούς ρυθμούς».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος προσεκλήθη και παρέστη επιπλέον της υπογραφής του Μνημονίου και στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου της AKUO ENERGY που πραγματοποιήθηκαν στον Κραννώνα, παρουσία του γενικού γραμματέα υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτρου Βαρελίδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μιας ιδιωτικής εταιρείας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το έργο θα είναι το πρώτο από μια σειρά δράσεων, οι οποίες θα στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα και θα σέβονται παράλληλα το περιβάλλον, ακολουθώντας και οι άλλοι ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας το παράδειγμα αυτό.


Σχόλια