Υπουργείο Εσωτερικών: Άμεση εκταμίευση χρημάτων για αποκατάσταση ζημιών στον πλημμυρόπληκτο δήμο Ευρώτα Λακωνίας

Aπόφαση για εκταμίευση 250.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν άμεσα, οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις περιο...


Aπόφαση για εκταμίευση 250.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν άμεσα, οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις περιοχές του δήμου Ευρώτα Λακωνίας, με αφορμή τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2023, πάρθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, στο αίτημα του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, σ’ ότι αφορά στην ταχεία εκταμίευση πόρων, για την αντιμετώπιση των ζημιών απ’ το καιρικό φαινόμενο της 26ης Ιανουαρίου 2023.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, όπου και του κατέθεσε το τεχνικό δελτίο (2,7 εκατ. ευρώ), με αναλυτική περιγραφή, όλων των ζημιών που έγιναν στο δήμο, με αφορμή το πλημμυρικό φαινόμενο της 26ης Ιανουαρίου.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, ο δήμαρχος Ευρώτα, έθεσε και το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του δήμου, σε μία ενιαία κτιριακή δομή.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια