Επιστολή του Π. Νίκα για το θέμα των ιδιοκτησιών κατοίκων γύρω από τη λίμνη Τάκα Αρκαδίας

Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το θέμα πο...


Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει, με τις ιδιοκτησίες κατοίκων κοινοτήτων, κοντά στη λίμνη Τάκα της Αρκαδίας.

“Η περιφερειακή αρχή, υιοθετεί και διεκδικεί, ως μόνη επωφελή λύση, την υπαναχώρηση του δημοσίου και την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, υπέρ των δικαιωμάτων των κατοίκων, των κοινοτήτων Ευάνδρου, Βουνού, Στρίγκου και Κανδάλου του δήμου της Τρίπολης”, αναφέρει η επιστολή.

Η γραπτή αυτή παρέμβαση, έχει προωθηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και στους βουλευτές Αρκαδίας.

Στην ίδια επιστολή, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, προσκαλεί τον υφυπουργό Οικονομικών στην Τρίπολη, για ‘’κοινή επίσκεψη στην περιοχή, ώστε να έχει ιδία αντίληψη για την έκταση για την οποία έχει προκύψει το πρόβλημα, κυρίως, όμως, για την πραγματική κατάσταση των αγροτών και της αγωνίας που έχουν για την τύχη του μικρού κλήρου, που με διαρκή κόπο, κατέστησαν γόνιμο, αξιοποίηση και συνεχίζουν να αξιοποιούν, από γενιά σε γενιά’’.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σχόλια