ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο διαρκείας παραμένουν οι εργαζόμενοι στην υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Λιβαδειάς

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Σε αδιέξοδο διαρκείας παραμένουν οι εργαζόμενοι στην υπό εκκαθάριση Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λιβαδειάς Με νέ...


Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Σε αδιέξοδο διαρκείας παραμένουν οι εργαζόμενοι στην υπό εκκαθάριση Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λιβαδειάς

Με νέα ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Βοιωτίας Γ. Πούλου και 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέδειξαν για δεύτερη φορά στη Βουλή, το ζήτημα της συνεχιζόμενης ομηρίας των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λιβαδειάς.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και σχεδόν μία δεκαετία «αιχμάλωτοι» της εκκαθάρισης της ΕΑΣ, αν και προηγούνται ως προνομιούχοι πιστωτές σύμφωνα με το νόμο, ενώ είναι εγκλωβισμένοι σε επίσχεση εργασίας, χωρίς να μπορούν να αναζητήσουν αλλού δουλειά, αλλά και χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα ετών.

Την ίδια στιγμή, περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ Λιβαδειάς βγήκαν με πρόχειρες διαδικασίες σε αμφίβολης νομιμότητας πλειστηριασμό, για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει επιτέλους τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να λήξει η εκκρεμότητα της εκκαθάρισης της ΕΑΣ Λιβαδειάς και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων!
Σχόλια